Wat is Reiki

Home


Reiki is een methode om jezelf en anderen energie te geven. Reiki betekent in het Japans universele energie, ook wel levenskracht-energie genoemd. Tijdens een Reiki- behandeling stroomt deze energie door de handen van de Reiki-gever naar je lichaam of geest. Dit heeft een positieve werking op je fysieke, geestelijke of emotionele welzijn. 

Reiki behandeling

 

Bij een Reiki behandeling ga je op een behandeltafel liggen. Of als je dat prettiger vind zittend op een stoel. Je hoeft alleen je schoenen uit te doen. Deze stroomt daarheen waar je dit het meest nodig hebt.  Een behandeling duurt ongeveer één uur.

 

Ieder mens is uniek en heeft zijn eigen specifieke gevoeligheden, wensen en verlangens. Daardoor reageert iedereen weer anders op een behandeling. Reiki stimuleert jouw zelfgenezend vermogen en gaat daar naar toe waar je dit het meest nodig hebt. Dit kan op fysiek, geestelijk of emotioneel vlak zijn. Het beste is er open voor te staan en je te verbasen over het resultaat.

 

Het beste effect bereik je als na de eerste Reiki behandeling nog een paar behandelingen ontvangt die kort op elkaar volgen, bijvoorbeeld binnen twee weken.

Reiki is niet alleen om beter te worden 

maar vooral geschikt om beter te blijven.

 Een behandeling is een cadeautje voor jezelf.