Usui Reiki Ryoho


Reiki behoort tot een van de oudste geneeswijzen, die de mensheid kent. De methode was oorspronkelijk ontwikkelt in Tibet. In het begin van de 20e eeuw heeft de Japanner Dr. Mikao Usui de methode herontdekt. Hij gaf zijn naam aan deze methode en wij kennen dit vandaag de dag als het tradionele Usui-systeem.


Wat is energie?

Energie is de overal om ons heen aanwezige universele kracht. Alles wat leeft, heeft deze energie nodig om te kunnen leven, groeien, en te herstellen van ziekte. Deze energie wordt ook wel levenskracht-energie genoemd. We beginnen aan het leven met een bepaalde hoeveelheid “Ki” en verbruiken het gedurende ons dagelijks leven. Het is belangrijk dat we voor aanvulling van nieuwe energie zorgen. Doen we dit niet dan ontstaat er een tekort en kunnen we ziek worden. Bij veel mensen ontstaan er blokkades, die de stroming van deze energie verstoren. Tijdens een Reiki cursus leer je deze blokkades op te heffen en zo de levensenergie weer op te nemen.

Reiki leefregels

Dr. Mikao Usui raadde aan deze leefregels te gebruiken als richtlijnen in het dagelijks leven. Dit lijkt eenvoudig, maar de principes grijpen dieper in dan je denkt op het eerste gezicht.

  • Maak je - juist vandaag - niet boos

  • Maak je - juist vandaag - geen zorgen

  • Verdien op respectabele wijze je boterham

  • Waardeer je leraren, ouders en ouderen in het algemeen

  • Toon aan alles dankbaarheid

Voor meer informatie verwijs ik graag naar een aantal websites van Reiki Masters.